Поради 

Які бувають види сучасних кепок: найпопулярніші моделі

Вже протягом багатьох років кепка є одним із найпопулярніших головних уборів завдяки своїй зручності, стилю та надійності. Але не всім відомо, що модельний ряд кепок не обмежується лише звичайними бейсболками. Які бувають кепки та чим вони відрізняються — розповідаємо в цьому матеріалі.

Які існують типи кепок

Кепка — це аксесуар, завдяки якому можна як захистити голову від сонця, дощу та інших несприятливих погодних умов, так і доповнити свій образ, підкреслити індивідуальність. Залежно від форми, матеріалу та кольору, вони бувають декількох видів.

Класична плоска кепка

Плоска кепка (flat cap) з’явилась ще в XVII столітті та протягом багатьох років була популярною в таких країнах як Велика Британія та Ірландія. Вона складається з декількох елементів. Головною частиною кепки є цільна тканина, до неї кріпиться кашкет, який або повністю прихований тканиною, або ледь виглядає з-під неї. Всередині кепки може бути підкладка, що підвищує комфорт під час носіння.

Зазвичай плоскі кепки виготовляються з:

  • вовняних тканин;
  • бавовни;
  • льону;
  • кашеміру;
  • синтетики.

Носити плоску кепку рекомендується з одягом в неформальному стилі. Наприклад, з курткою, плащем, піджаком, светром та джинсами.

gallery-image

Восьмиклинка

Восьмиклинка (eight-piece cap) дещо схожа за будовою на плоску кепку, проте має певні відмінності. Головна різниця полягає в методі пошиття — верх восьмиклинки складається з восьми шматків тканини, а зверху, в місці їх перетину, знаходиться ґудзик. Залежно від моделі, восьмиклинка може бути виготовлена з таких матеріалів як бавовна, замша, шкіра. Як і плоска кепка, вона чудово підходить для неформального, повсякденного одягу.

Пятиклинка

Пятиклинка — ще один різновид плоскої кепки. Її будова схожа на восьмиклинку, але складається така кепка з п’яти шматків тканини. Для її пошиття, зазвичай, використовуються бавовна, льон, кашемір, замша, шкіра та синтетика.

Пятиклинка зустрічається рідше, ніж інші моделі, проте є не менш зручною та стильною. На відміну від інших видів кепок, пятиклинку можна носити з більшістю предметів гардероба.

Кепка з вухами

Кепка з вухами (earflaps) підходить для холодної пори року. Такі моделі доповнені спеціальними утепленими навушниками. Залежно від пошиття, навушники можна заховати всередину кепки, або підняти вверх та закріпити кнопкою чи шнурками.

gallery-image

Щоб така кепка була дійсно теплою, вибирати варто моделі з вовняних тканин. Порівняно з іншими типами кепок, earflaps є значно практичнішими та комфортнішими.

На що варто звернути увагу при виборі кепки

Вибір кепки — це завжди індивідуальна справа, оскільки в кожної людини своя форма обличчя, стиль гардероба та смак. Щоб підібрати кепку, яка не лише буде зручною, але й вигідно доповнить зовнішній вигляд, варто врахувати наступні фактори:

  • Форма кашкета — в різних моделях кашкет буває довгим, коротким, або прихованим. Для повсякденного використання форма та розмір кашкета не є важливою, проте, наприклад, для занять спортом та поїздок на велосипеді варто вибирати моделі з прямим кашкетом, який не здує вітром.
  • Форма обличчя — для прямокутної форми обличчя краще підійде кепка з округлим кашкетом, а от людям з круглою формою краще підібрати модель з прямим кашкетом.
  • Сезон — для літа варто підібрати кепку з легкого матеріалу, а для холодної пори року краще підійдуть моделі з шерсті, флісу.

Кепка — це річ, яка повинна пасувати до обличчя та одягу, а також бути зручною та функціональною. Ознайомитись з різними видами кепок та підібрати модель до вподоби можна в інтернет-магазині Fortune.

Related posts